Online képszerkesztő képernyőkép

Legnépszerűbb online képszerkesztő programok

Az online fotószerkesztő programokról

Még szép, hogy fényképezel, hiszen mindenki azt csinálja. Ma már a bennünket körülvevő elektronikus eszközök jó részében van valamilyen képrögzítő. Nem csoda, hogy egyre többen szeretnék valamilyen formában szerkeszteni az ezekkel készült fotóikat, legyen az csak egy érdekesnek gondolt effektus, vagy akár komolyabb retus. Ehhez a legkönnyebben elérhető eszköz egy online képszerkesztő, hiszen nem kell telepítgetni, nem terheli a számítógépünket vagy mobil eszközünket, ha online vagyunk bárhonnan elérhetjük, és többnyire ingyen van.

online_editor_pixlr

 

Online képszerkesztő programok előnyei, hátrányai

Előnye több mint a hátránya, de persze abból is akad azért. Például az a néhány reklám, amit az ingyenességért cserébe a képünkbe tolnak. Mindenesetre több szól mellettük mint ellenük, így ha fotószerkesztésre adjuk fejünk érdemes kipróbálni egyet-kettőt közülük.

A web bőséggel ellát minket ilyen ingyenes fényképszerkesztőkkel az egyszerű, automatikus néhány gombos megoldástól a profi, drága szoftverekkel is vetekedő editorokig. Mindet felsorolni lehetetlenség lenne, de összegyűjtöttünk ide egy tucatnyit a népszerűbbek közül.

Legnépszerűbb online fotószerkesztő programok

 

 • Pixlr (https://pixlr.com/)
  Kétféle nehézségű szoftvert kínál. Az Express szekció csak az alap szerkesztési lépésekre koncentrál, néhány beállítással az Editor részben viszont belevethetjük magunkat a komolyabb fotó editálás rejtelmeibe. Akár rétegekkel és maszkokkal karöltve. Szerintünk a legjobb online képszerkesztő!
  Pixlr online képszerkesztő bemutatása cikkünk
  Pixlr tippjeink

 

 • PicMonkey (https://www.picmonkey.com/#edit)
  Jobbára kezdőknek ajánlott, könnyen kezelhető szoftver, mely rengeteg ötletes retusálási műveletet ad, például szakáll rajzolás, vagy smink felvitele. Készíthetünk vele fotó kollázst és kreatív (szöveges-clipartos) képeket is. Mobilos változata iOS-re és Androidra is telepíthető.
  PicMonkey online képszerkesztő program bemutatása
  PicMonkey fotószerkesztési tippek

 

 • Fotor (http://www.fotor.com/)
  Szintén többféle nehézségű editor, mely azonban a profi szintig nem merészkedik. Kiválasztjuk a kívánt feladatot (pl. kontraszt javítás), majd néhány beállítással véglegesítjük. Ezen felül kollázst és kreatív képeket is készíthetünk sablonokból mint az üdvözlőlap, vagy Facebook/Youtube fejléc.
  Fotor fotószerkesztő bemutatása

 

 • FotoFlexer (http://fotoflexer.com/)
  Gépünkön vagy a közösségi hálón tárolt képeinket tölthetjük be ebbe a kicsit régimódi kinézetű, de átlátható online szerkesztő szoftverbe. Itt aztán végigzongorázhatjuk rajta az alap szerkesztési lépéseket, effektezhetjük, csinosíthatjuk, torzíthatjuk vagy akár animálhatjuk is.

 

 

 • PhotoCat (http://web.photocat.com/)
  “Csajos” dizájnnal megáldott fénykép szerkesztő, mely jórészt az arc szépítésével foglalkozik, de a szokásos alap lépéseket (élesítés,kontraszt, világosság, színezet), effektusokat, kereteket és matricákat is találunk itt a képeinkhez.
  PhotoCat online képszerkesztő program bemutatása

 

 • piZap (http://www.pizap.com/)
  Tableten és telefon képernyőn is jól kezelhető, egyszerű program alap képszerkesztéssel, kollázs sablonokkal…és mém szerkesztővel. Van belőle Android és iOS változat is.
  piZap editor bemutatása

 

 • Sumo Paint (https://www.sumopaint.com/home/)
  Online kipróbálható, de Windows verziót is kínáló szerkesztő, hagyományos felülettel és profi eszközökkel. Emiatt inkább a képszerkesztésben járatosabbaknak ajánlott, de nekik melegen.

 

 • Polarr Editor (https://photoeditor.polarr.co/)
  Több oprendszerre – így iOS-re és Androidra – letölthető, de online is kipróbálható képszerkesztő, mely “csak” a kép effektezésére gyúr, de a ráhúzott effektus nagyon sok beállítással, profin módosítható. Használatához regisztráció szükséges.

 

 • Fotostars (https://fotostars.me/en-US/)
  A világosság/kontraszt/színek beállításán túl rengeteg effektust húzhatunk kéőpeinkre, de több tucatnyi képkeretet és szövegezési lehetőséget is találunk benne. Mindezt azonnal átlátható, modern kezelőfelülettel kínálja.

 

 • LunaPic (http://www190.lunapic.com/editor/)
  Elsőre elég barátságtalan kezelőfelülete számos képmódosító eszközt és számtalan effektust, szűrőt rejt. Ha adunk magunknak egy kis időt a hozzászokáshoz, akkor egész szép eredményeket érhetünk el vele, bár összetettségben azért a profi szintet nem éri el.

 

 • Ipiccy (http://ipiccy.com/)
  A program nem ragad le a legegyszerűbb szerkesztési lehetőségeknél, és több haladó beállítást is kínál, bár ezeket jobbára csak néhány csúszkával módosíthatjuk, úgyhogy profi szerkesztésre nincs módunk, de ami mennyiségű eszközt csinos fülei alatt kapunk, az elég tiszteletreméltó.
  iPiccy online képszerkesztő bemutatása

Budai Petur