Pizap online képszerkesztő bemutatása

A piZap online képszerkesztő jött, látott, és ha nem is győzött nálam, azért átlátható kezelőfelületével és lényegretörőségével valamennyire közel tudott kerülni a szívemhez.

Talán mondanom sem kell,de teljesen ingyen is használható a program, sőt most választhatunk, hogy a hagyományos (Classic) vagy az új (egyelőre béta) kezelőfelületet töltse be. Itt is van persze Pro verzió, mely korlátozottan kipróbálható, de fizetős.

Az ingyenes változatban egy könnyen kezelhető editort, egy kollázs készítőt, és egy design szekciót találunk.

Utóbbi szinte teljesen ugyanaz mint a képszerkesztő, leszámítva, hogy egy háttérkép betöltése helyett ez egy képméret sablon kiválasztásával indít. Ha kiválasztottuk a szerkeszteni kívánt fényképet egy bal oldali eszközsávon válogathatunk a legfontosabb szerkesztő ikonok között. Az elmaradhatatlan Basic Edits indítja a sort, ahol az alap képmódosító lehetőségek (világosság, kontraszt, színmódosítók, lágyító és zajosító effektusok) csúszkái sorakoznak. Van itt egy rakás effektus is, melyeket egy gombnyomással a képre húzhatunk és szerencsés esetben egy csúszkával csökkenthetjük az erősségüket. Ezek jó része a fizetős szekcióba tartozik.

Az elmaradhatatlan matricák (szívecske, emojik), feliratozás, keretezés is része a csomagnak, sőt külön rétegre egy új képet is másolhatunk a meglévő fölé, bár Photoshop szintű rétegkezelésről ne is álmodjunk. Ahogy olyan fejlett rajzeszközökről sem. Van egy ecset, néhány előre megállapított mérettel és színválasztási lehetőséggel. Ennyi. Nem sok.

Sokkal érdekesebb hogy külön kivágó részt kapunk, ami a gyakorlatban egy poligonális lasszó eszköz. A kivágott képdarabot szintén egy betöltött másik fölé helyezhetjük és külön rétegként szerkeszthetjük.

 

És végül egy kis buli is került a piZapba, hiszen van külön mém szerkesztője is. Igen, a jól ismert képfeliratozás, azzal az elcsépelt betűstílussal. A szövegen kívül csak a méretét és színét állíthatjuk, de nem is kell több. Szóval ha valaki ilyet akar minél gyorsabban összedobni, akkor csak emiatt is megér egy kört a piZap.

Pizap online fotószerkesztő elérhetősége: https://www.pizap.com/pizap