iPiccy online képszerkesztő

Innovatív szoftverként hirdeti magát az iPiccy online képszerkesztő, de nekem semmi komolyabb innováció nem tűnt föl a használata során. Viszont amivel találkoztam, az nem volt rossz., sőt. Tény, hogy nem az iPiccy a világ legszebben kinéző online szerkesztője, de egyszerű és világos kezelőfelülete legalább jól átlátható és egyértelmű.

 

iPiccy online fotószerkesztő elérhetősége: http://ipiccy.com

 

A meglehetősen üres bejelentkező képernyőn itt is eldönthetjük, hogy az editort, a kollázs készítőt vagy a kreatív grafikák műhelyét nyitjuk meg. A szerkesztő tetején lévő füleken válaszhatók ki az alap funkciók, mint például a kötelező fotószerkesztő lépések, az effektusok, a portréretus eszközök, a festő készlet, valamint a keretek és textúrák. Még némi rétegkezelés is került a szoftverbe, ami sohasem hátrány. A festő (Painter) rész egy kis mini Photoshop, de persze csak a rajz eszközökre koncentrálva, de hasonló munkafelülettel, history és réteg palettával.

Az iPiccy program gerincét azért az editor adja, és itt valamivel több a lehetőségünk mint általában az online képszerkesztőkben. Ilyen például a maszkolási lehetőség, ami inkább csak egy effektmaszk ecset, mellyel itt-ott törölhetjük az effektust a képről, de ez is sokkal több mint néhány más szerkesztőben. Aztán kapunk például Dodge&Burn, sőt Liquify lehetőséget is, melyeket a Photoshop használóinak boiztos nem kell bemutatni.

 

Persze ezúttal is van pár funkció, amit csak tagság és előfizetés fejében enged használni, de jóval kevesebb, mint az a PicMonkey vagy BeFunky képszerkesztőben. Leszámítva saját maga hirdetését, túl sok reklámmal sem találkoztam, úgyhogy alapvetően jó emlékeket hagyott maga után az iPiccy. Csak ez a név…?

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur