Fotor online képszerkesztő

Egy editor, és egy kollázs készítő alkotja az online szoftver gerincét, amelyhez újdonságként egy hasonló kreatív szerkesztő társul, mellyel üdvözlőlapokat, posztereket, meghívókat vagy akár Facebook borítóképet készíthetünk.

Fotor online képszerkesztő elérhetősége: http://www.fotor.com

A Fotor nekem elsőre egy PicMonkey klónnak tűnt azok számára, akik nem annyira bírják a túl színes kezelőfelületet. Itt minden egyszerűbb, átláthatóbb, bár egy fokkal szürkébb is. Ezúttal is egy   editor, és egy kollázs készítő alkotja az online szoftver gerincét, amelyhez újdonságként egy hasonló kreatív szerkesztő társul, mellyel üdvözlőlapokat, posztereket, meghívókat vagy akár Facebook borítóképet készíthetünk előre megadott sablonok alapján.

A PicMonkey hasonlóság a kezelőfelületen is tetten érhető, különösen az Editorban, de igazság szerint ott is bevált, úgyhogy személy szerint nem volt ellenemre ez az elrendezés. Minden rendezett, egyértelmű és jól átlátható, aminek kimondottan jót tesznek az egyszerűsített grafikai elemek, ikonok.

A Basic Edits részben ugyanúgy kapunk egy rakás alap képszerkesztő eszközt, mint a vágás, forgatás, átméretezés, átszínezés, és néhány automatikusat is, mint az egy kattintásos javítás, vagy a finomhangolás. Az effektusok alatt két tucat képhatás vár, de a jól bevált módszer szerint ezeknek legalább a fele fizetős, de mivel ezek címei egy-egy effekt csoportot jelentenek, így is vagy 100 ingyeneset kapunk, melyek erőssége egy csúszkával állítható. Aztán akad itt még egy komplett arcretus csomag (lásd, PicMonkey), rengeteg előre megrajzolt keret, a képre pakolható matricák, és persze több réteget is támogató szöveg eszköz.

Reklámot szerencsére nem nagyon tol az arcunkba, de a saját kiegészítőit pénzért kínáló hirdetéseket persze minden útfélen. Aki szeretné kihasználni a teljes pakkot némi pénzmagért upgrade-elhet a Fotor Pro-ra, ha pedig mobilon használná, akkor ingyen letöltheti a szoftvert.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur