PhotoCat online képszerkesztő

PhotoCat online képszerkesztő elérhetősége: http://web.photocat.com/edit/

A PhotoCat nem csak nevében, de kinézetében is elég “csajos” képszerkesztő. Ezen belül is inkább a tinilányokat célozza meg, de ez nem jelenti, hogy kevesebbet tudna a nagy átlagnál. Ugyanannyit tud, sőt itt nem tolnak az arcunkba reklámokat sem, és a szoftver minden funkciója ingyen használható.

Mindjárt a bejelentkezésnél választanunk kell, hogy a normál fotószerkesztőt, az arcretus eszközöket, vagy a több fényképből összeállítható kollázs készítőt szeretnénk használni, bár ennek nincs különösebb jelentősége, hiszen például a retus eszközök a fotószerkesztőből is elérhetők.

 

Az editor rész a kinézetet leszámítva a többi online szerkesztőhöz hasonló elrendezésű. Csoportokba rendezve kapjuk meg az alap képmódosító eszközöket (Edit), az effektusokat (Effects), a már említett arcretus lehetőségeket (Retouch), valamint a képkereteket és szöveg eszközt. Kedvencem a művészi effektusok kis csoportja, melyek elég hihető ceruzarajz hatásokat húznak a fényképre, de a Local retouch eszközök is egyedi színfoltot jelentenek a többi szerkesztőhöz képest.

A megnyitás, mentés, megosztás, visszavonás, eredeti állapotra visszaállítás és összehasonlítás, valamint a kép nagyítása és görgetése mind nagyon egyszerűen és könnyen kezelhetően vannak jelen a munkafelületen. Pillanatok alatt beletanulunk minden alap lépésbe.

 

Sajnos az egyik nagy hibája, hogy nagyobb méretű fotókat nem kezel. Bármekkora képet is hívunk be, legfeljebb 3,2 megapixelesként (2200 x 1467 pixel) kezeli és menti el.

A PhotoCat webes felületen, vagy iPhone-os változatban érhető el.