Hajszín csere az iPiccy online képszerkesztőben

Az iPiccy képszerkesztő a http://ipiccy.com/ címen érhető el. A puritán bejelentkező oldalon töltheted be számítógépeden tárolt fotód (Upload photo), de a More gomb segítségével akár webkamera képe, vagy a weben lévő bármely kép is behívható.

Ha hajat szeretnél “festeni” a kép behívása után kattints fönt balról a harmadik (Retouch) ikonra. Itt találhatók az arcretus eszközök, köztük a Hair Color lehetőség.

 

Választhatsz négy előre beállított hajszínt is, de a középen lévő színválasztó ablakban gyakorlatilag végtelen lehetőséged van tetszőleges szín kiválasztására. Alul egy Brush Size csúszkát találsz, mellyel a hajszínt festő ecset méretét állíthatod, a Fade csúszka, pedig a festés erősségét befolyásolja.

 

A kiválasztott színnel, ami esetünkben vöröses, és egy kényelmes ecsetmérettel fesd át a haj területét. Nem baj ha kifutsz a hajon kívülre, hisz később kiradírozhatók a hibás területek.

 

A hibás területek törléséhez válaszd balra a radír ikont. Ilyenkor a Brush size átvált Eraser Size-ra, vagyis a radír méretét állíthatod a csúszkával. Óvatosan radírozd ki a problémás színterületeket.

 

Modellünkön új hajszín ragyog. A kép mentéséhez választ a felső ikonsor utolsó (Save) ikonját.

 

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur