Régies fotó piZap online képszerkesztőben

Nem bízunk a gyári, előre mentett effektusokban, úgyhogy saját, régies fotó hatást készítünk magunknak a piZap online képszerkesztőben.

A piZap online fotószerkesztőt a http://www.pizap.com/ címen találod. Használatához mindenképpen szükséged van legalább egy ingyenes regisztrációra, vagy Facebook profilra. Az indításához nyomd meg a Start gombot, majd a következő oldalon az Editet, végül válaszd a New Editor lehetőséget!

 

A megjelenő munkaablakban egy automatikusan felbukkanó panelen töltheted be a fotót. Ha a számítógépen tároltat szeretnél behívni, a Computer gombra kell böknöd.

 

Először a Basic Edits részben húzd le teljesen a színeket a Saturation csúszkán, majd adj egy kis zajt a képhez a Noise eszközzel. Tényleg kevés legyen, mert magas értéken elég csúnya, ismétlődő sávozódás jelenik meg a képen.

 

Következik a Filters panel, ahol válaszd ki a Grunge effektust. Segítésével némileg meggyötörjük a fotót, és úgy fog kinézni, mint egy régi, sérülésektől szenvedő fénykép. A kép alján lévő Filter Strength csúszkát kicsit visszahúzva finomíthatod az erősségét.

 

A végső lépés egy hangulatos keret. Ezt az ikonsoron lentebb, a Borders ikonra kattintva tudod előhívni. Itt egy elmosott, mázolt fehér keretet választottam (az 5. sorban).

 

A kész fotó a munkaterület tetején lévő Save gombbal menthető, ingyenes verziót használva max. 1 megapixeles méretben.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur