Kontraszt emelése PicMonkey fotószerkesztőben

Semmi perc alatt módosítható a kontraszt a PicMonkey program segítségével, de azért nem árt csak egy beállításra hagyatkoznunk a szép eredményhez. Megmutatjuk hogyan lehet ezt szépen csinálni.

A PicMonkey képszerkesztőt a https://www.picmonkey.com/ címen találod. Kattints fölül az Edit feliratra és közvetlenül behívhatsz egy fényképet. Lentebb az Edit a Photo gomba bökve csak a szerkesztő nyílik meg.

A kívánt fotót a fenti ikonsor első (Open) gombjával nyithatod meg. Ha a számítógépeden tárolod, akkor a My Computer sorra kell kattintanod.

A kontraszt emelést rögtön a Basic Edits részben érhetjük el, mégpedig az Exposure fülön. Told jobbra a csúszkát és láthatod amint emelkedik a kép kontrasztja. Ez azonban sok esetben komor feketéket és kiégett fehér színeket hagy maga után, mint azt a mellékelt képen is láthatod.

A Highlights csúszkát óvatosan balra húzva csökkenthető a világos területek “kilyukadása”. A Shadows csúszkát az ellenkező irányba tolva a sötét területek komorsága csökken, de a kontrasztosabb összhatás megmarad.

Ha elkészültél nyomj Apply gombot.

A kész fotót a felső menüsor Save gombjával mentheted. A megjelenő ablakban új nevet adhatsz neki, megadhatod a tömörítési fokát és esetleg új pixel méreteit is.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur