Képek átméretezése Pixlr Express online képszerkesztőben

Túl nagy, vagy túl kicsi a fotód? Egy két kattintással akár a weben a Pixlr képszerkesztőben is átméretezheted/kicsinyítheted.

  • Képszerkesztő indítása

A Pixlr Editort a https://pixlr.com/ címen találod. Az oldal alján lévő, lefelé mutató nyílra bökve két választási lehetőséget kapsz. Válaszd az Editort a “Launch Web App” gombot használva!

pixlr-kepszerkeszto-atmeretezes-1

  • Fotó betöltése

Az átméretezésre szánt fotót a következő ablakban töltheted be. A számítógépeden tárolt képekhez az “Open Image From Computer” gombbal jutsz hozzá.

pixlr-kepszerkeszto-atmeretezes-2

  • Kép átméretezése

A kép átméretezése az Image/Image Size menüpont alatt lehetséges (1.). Ezt választva egy külön kis ablakot kapsz, ahol pixel méretben lesz lehetőséget megadni fotód új méretét a Width (szélesség) és Height (magasság) ablakokban (2.). Ha a számok melletti nyílra kattintasz egy csúszkával is beállítható a méret.

pixlr-kepszerkeszto-atmeretezes-3

Ha szeretnéd megtartani a fotó eredeti oldalarányait, tehát, hogy ne torzuljon a végeredmény, akkor tartsd bejelölve a “Constrain Proportions” négyzetet. Ilyenkor az egyik méret értéket megadva a másik automatikusan hozzá igazodik.

pixlr-kepszerkeszto-atmeretezes-4

  • Fotó mentése

Az átméretezett képet a File/Save menüponttal vagy a Ctrl+S gombok lenyomásával mentheted új dokumentumként.

pixlr-kepszerkeszto-atmeretezes-5

Pixlr Editort elérése:  https://pixlr.com/

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur