Igazi haltfone effektus Pixl Editor programban

A Pixlr Editor online képszerkesztő Halftone szűrője elég fapados, de egy kerülőúton sokkal valósághűbb hatást érhetünk el.

A Pixlr Editort a https://pixlr.com/ címen találod. Egy kicsit legörgetve két választási lehetőséget kapsz. Válaszd az Editort a “Launch Web App” gombra bökve!

A felbukkanó munkafelület azonnal felajánlja a fotó betöltését. Ha a számítógépeden tárolod, akkor az “Open Image From Computer” gombbal jutsz hozzá.

Kezdő lépésünk hagyományosan az, hogy megduplázzuk a képet. Ehhez használda a Layer/Duplicate Layer menüparancsot.

A Filter menüben válaszd ki a Halftone effektust és a felbukkanó ablakában állíts be viszonylag nagy/közepes Point Size értéket, húzd lejjebb a Multiplier csúszkát és vedd ki a pipát az Add jelölőnégyzetből!

A jobboldali  Layers palettán kattints a bal alsó sarokban lévő Toggle Layer Settings gombra (1.), majd a Mode menüben állítsd át “Add”-re a Normal pontot (2.).

Következő lépésként a Layers palettán kattints a Background rétegre, vagyis jelöld ki az eredeti képréteget.

Újra a Filter menü következik, de ezúttal válaszd a Pointinize lehetőséget, ennek menüjében pedig a Large Circles vagy a Small Circles pontot. Ez megtöri az alsó réteg fotószerűségét.

El is készültünk. Íme a végeredmény, ami sokkal jobban hasonlít egy valódi halftone képre, mint a szoftver eredeti szűrőjét magában használva.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur