HDR hatás BeFunky online képszerkesztőben

Mit kínál nekünk a BeFunky fotószerkesztő, ha valamilyen effektust akarunk a képre húzni? Mondjuk az örökzöld sláger HDR hatást, mely kemény kontraszttal és túlzó színekkel szórja meg a fényképet. Próbáljuk ki!

Nyisd meg a www.befunky.com weboldalt és a tetején kattints a Photo Editor gombra.

 

Szerkeszteni kívánt fényképedet a következő oldal tetején lévő Upload gombra bökve töltheted be. A Computer gombra kattintva számítógépedről hívhatod be őket, de a szoftver saját tárából, webkameráról, a Facebookról és a Google Drive + Dropbox tárhelyekről is behívható a kép.

 

A mű HDR hatáshoz az effektusok között kell keresgélnünk, úgyhogy menj az ikonsor negyedik elemére (Effect), majd a megjelenő menüből válaszd ki a HDR pontot.

 

Itt két HDR effektust kapsz, közülük az első ingyenes. Kattints erre.

 

A képeden azonnal látható lesz a hatása, a nagyon erős kontrasztos élekkel. Ha túl soknak találod a balra lévő előnézeti képen felbukkanó csúszkával csökkentheted az erősségét.

De van itt még egy ikon, mégpedig az első, mellyel utólag több mindent beállíthatsz. Kattints rá!

 

Segítségével az Adjust részben ugyanazt az effektus erősség csúszkát kapod, amiről az előzőekben volt szó, a Paint részben viszont egy ecsetet találsz, mellyel törölheted a kép tetszőleges részeiről az effektust. Ennél a HDR hatásnál például gyakran természetellenes, vastag, sötét élek keletkeznek, amiket kiradírozhatsz az ecsettel.

A Brush Size csúszkával állítható be a mérete, a Brush Hardnessel pedig a széleinek keménysége, míg a Brush Strength az erősségét szabályozza. Ezt 100%-ra állítva egy vonással törölhető az adott területről az effektus, és visszaállítható az eredeti állapot.

 

Az effektezett fotót az oldal tetején lévő Save gombbal mentheted a számítógépedre, vagy valamelyik online tárhelyre, a Share-rel pedig megoszthatod azt.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur