Fotókollázs készítése BeFunky képszerkesztőben

Kedvenc képeidből pillanatok alatt összedobhatsz online egy kollázst a BeFunky ingyenes képszerkesztőben, amit aztán Facebook borítóképként használhatsz.

Válogasd össze a borítóképhez használni kívánt fotóidat egy közös könyvtárba. 1 és 133 között bármennyit összeszedhetsz, de érdemes figyelembe venned, hogy a sablonok véges száma miatt nem biztos, hogy mind felhasználásra kerül majd. 10-20 db kép a legideálisabb.

befunky-fotokollazs-1

Nyisd meg a www.befunky.com weboldalt és rögtön a tetején kattints a Collage Maker gombra.

befunky-fotokollazs-2

A megjelenő oldalon balra fent bökj a Computer gombra (1.), így mindet kijelölve egyszerre betöltheted az összeválogatott fotóidat (2.).

befunky-fotokollazs-3

Menj a Layouts ikonra (1.) és a jobbra megjelenő menüből válaszd a Facebook Cover pontot (2.). Persze saját elrendezés is szerkeszthető, de mi most a gyorsaságra hajtunk, úgyhogy a kész sablonokat használjuk.

befunky-fotokollazs-4

Válasz tetszőleges sablont, valami olyasmit, ami közel áll betöltött képeid számához. Az elrendezést a szerkesztés során utólag megváltoztathatod.

befunky-fotokollazs-5

 

Lépj vissza az Image Manager pontra (1.) és kattints az Auto Fill gombra (2.). Ez automatikusan kitölti képeiddel a választott sablont.

befunky-fotokollazs-6

Ha nem vagy elégedett a fotók elhelyezkedésével, tetszés szerint felcserélheted egyiket a másikkal ha simán áthúzod azt egy másik ablakba (1.). Feltöltött, de a kollázsba be nem került képeidből is ugyanígy behúzhatsz egy másikat bármelyik képhelyre ha az jobban tetszik (2.).

befunky-fotokollazs-7

A Settings pont alatt megváltoztathatod a képek mögötti háttér színét (Background Color), a köztük lévő távolságot (Spacing) és sarkaikat is lekerekítheted (Corner Rounding).

befunky-fotokollazs-8

Valamivel lejjebb a Text ikonnal saját feliratot adhatsz a borítóképnek, mondjuk a nevedet, vagy mottódat.

befunky-fotokollazs-9

 

A borítókép méretei igazodni fognak a Facebook által megszabotthoz, úgyhogy ezzel már nem kell foglalkoznod. Az oldal tetején lévő Save gombbal mentheted a borítóképet.

befunky-fotokollazs-10

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur