Fénybeszűrődés és becsillanások iPiccy online képszerkesztőben

Most divatos, glamour becsillanásokat fényfoltokat hozunk létre egy fényképen, melyhez a webes, ingyenes iPiccy fotószerkesztő lesz segítségünkre.

Az iPiccy képszerkesztőt a http://ipiccy.com/ címen találod. Ha számítógépeden tárolt fotót szeretnél betölteni csak kattints az Upload Photo gombra, majd válaszd ki a kép helyét! Ez egyben automatikusan meg is nyitja a képszerkesztőt.

 

Első lépésként a felső ikonsoron válaszd ki a Textures fület. Itt találsz több textúrát, köztük a fényfoltokat is a bal oldali sáv Light Leaks pontjánál.

 

Válaszd az első színes fénybeszűrődés effektust. Rákattintva megnyílnak a beállítási lehetőségei. A Blend Mode maradjon Screen, az ‘Ignore texture color’ négyzetet pedig pipáld ki, így a fénybeszűrődés nem befolyásolja a kép színeit.

A középen lévő négy nyíl gombbal tetszőlegesen elforgathatod, tükrözheted a beszűrődést, a Fade csúszka emelésével pedig csökkentheted az erősségét.

Ha mindent elképzeléseid szerint beállítottál, kattints lent az Apply gombra. Ezzel véglegesíted az effektust.

 

Ahhoz, hogy becsillanási foltokat vigyünk a képre a Light Leaks alatti Lights pontot kell kiválasztanunk. Itt szintén az első effektus adja a legjobb hatást.

A Blend Mode most is legyen Screen, de ezúttal nem szükséges kijelölnöd az alatta lévő jelölőnégyzetet. A nyilakkal forgasd be tetszőlegesen a csillogó foltokat, majd a Fade csúszkával állítsd be az erősséget. Még nem vagyunk kész, ugyanis előfordulhat, hogy a forgatás ellenére olyan helyekre is kerülnek foltok a képen, ahol nem szeretnénk látni őket, például az arcra.

 

A törlésükhöz kattints a Lights paletta jobb felső sarkában lévő radír ikonra. A Brush Size-zal állíthatod a radír méretét, a Brush Hardnesszel pedig a szélének keménységét, míg a Strength az erősségét befolyásolja. Radírozd ki vele a foltokat azokon a területeken, ahol zavaróak, aztán nyomj a Light paletta alján Apply gombot!

 

Ez az álomszerű kép még fantáziadúsabb, érdekesebb lett.

Kapcsolódó cikkek:

Budai Petur